Öncelikle şunu söyleyeyim ki, tarifleri modifiye ediyorum :) Yani Arda Türkmen'in yazdığı tarifin aynısını yapmadım ama neredeyse aynı tarife biraz kendi araştırmamı ekleyip ufak dokunuşlar yaptım. Bu çoğu tariflerim için böyle :) misal bu tarifte ölçüleri yaklaşık yarıya indirdim ayrıca minik eklemeler yaptım. Mütevazi olamayacağım ama ortaya epey güzel bir şey çıktı.
Hazırsak eğer gerçek İtalyan Tiramisusunu yapıyoruz :)
Mascarpone Kreması için Malzemeler:
2 adet yumurta sarısı
1,25 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya (vanilin kullandım ben)
0,75 su bardağı un
Çeyrek su bardağı mısır nişantası
2 su bardağı süt
2 su bardağı krema (Pınar'ın kutu kremasını kullandım)
350 gr mascarpone peyniri (Migroslarda var ve tek kutusu nette zaten 350gr oluyor)
Çeyrek su bardağı krema (evet kremayı tekrar kullanacağız :))
1 çorba kaşığı tereyağı
Kedidili için Malzemeler:
20 adet kedidili (benim aldığım tek pakette 24 tane vardı zaten :))
2 çorba kaşığı kahve (bildiğimiz nescafe kullandım)
1 su bardağı sıcak su
4 çorba kaşığı kahve likörü (isteğe bağlı tamamen, eklemeyebilirsiniz de)
2 su bardağı süt ve 2 su bardağı kremayı bir tencerede ısıttım, altını kapatıp kenara koydum.
Bir karıştırma kabında 2 yumurta sarısını (1 yumurtayı feda ederek sarıları çıkarmayı başardım ;)) 1,25 su bardağı şeker ve 1 paket vanilyayı çırptım. Bu çırpma sonunda böle köpük köpük parçaları halini alacak.
İçerisine 0,75 su bardağı un ve çeyrek su bardağı nişastayı da ekleyip çırpmaya devam ettim. Tamamen pürüzsüz bir kıvam yakalamaya çalıştım :) sonra da ılık kıvama gelmiş olan süt-krema karışımımıza yavaş yavaş ekledim. iyice de harmanladım yani karıştırdım demek tabi.
Ben sunum açısından da biraz takık olduğum için, annemin kışlık sos yapıp gönderdiği minik kavanozlarımı değerlendirdim :)
1 tane kedilini 2ye kırdım, kahveli karışıma batırdım (güzelce ıslattım)kavanozun altına yanyana koydum, üzerine kremadan ekledim (bolbol :)) bu işlemi 4-5 kat tekrarladım. Kahve karışımına batırma işlemini çok abartmayalım, kedidillerimiz erimesin ve bir de kahve karışımı bittikçe tekrar yapabilirsiniz.
Siz daha geniş bir tabak ya da kapta servis edeceksiniz, kedidillerinizi kırmadan dilediğiniz kadarını ıslatıp sıralama işlemini yapabilirsiniz.
Biraz da süsledim kavanozlarımı, üzerine de kakao serptim. Sonra isterseniz hemen yiyin ama tavsiyem buzdolabında en az yarım saat bekletip o şekilde servis etmeniz.
Bir de unutmadan, 6 kavanoz çıktı bu tariften ama kedidilim yetseydi eğer 8 kavanoz da olurdu ;) krema arttı
Nasıl olmuş? :) Görüntüsü güzel evet ama tadı daha da güzel. Cidden bu kadarını ben de beklemiyordum :):) Afiyet olsun...
Hazırsak eğer gerçek İtalyan Tiramisusunu yapıyoruz :)
Mascarpone Kreması için Malzemeler:
2 adet yumurta sarısı
1,25 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya (vanilin kullandım ben)
0,75 su bardağı un
Çeyrek su bardağı mısır nişantası
2 su bardağı süt
2 su bardağı krema (Pınar'ın kutu kremasını kullandım)
350 gr mascarpone peyniri (Migroslarda var ve tek kutusu nette zaten 350gr oluyor)
Çeyrek su bardağı krema (evet kremayı tekrar kullanacağız :))
1 çorba kaşığı tereyağı
Kedidili için Malzemeler:
20 adet kedidili (benim aldığım tek pakette 24 tane vardı zaten :))
2 çorba kaşığı kahve (bildiğimiz nescafe kullandım)
1 su bardağı sıcak su
4 çorba kaşığı kahve likörü (isteğe bağlı tamamen, eklemeyebilirsiniz de)
2 su bardağı süt ve 2 su bardağı kremayı bir tencerede ısıttım, altını kapatıp kenara koydum.
Bir karıştırma kabında 2 yumurta sarısını (1 yumurtayı feda ederek sarıları çıkarmayı başardım ;)) 1,25 su bardağı şeker ve 1 paket vanilyayı çırptım. Bu çırpma sonunda böle köpük köpük parçaları halini alacak.
İçerisine 0,75 su bardağı un ve çeyrek su bardağı nişastayı da ekleyip çırpmaya devam ettim. Tamamen pürüzsüz bir kıvam yakalamaya çalıştım :) sonra da ılık kıvama gelmiş olan süt-krema karışımımıza yavaş yavaş ekledim. iyice de harmanladım yani karıştırdım demek tabi.
Bu karışımımızı yeniden tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak puding kıvamına gelmesini sağladım sonra da kenara aldım.
Kenara aldığımız karışımımızın içine mascarpone peyniri, çeyrek su bardağı krema ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip yeniden çırptım. Tereyağınız ve peyniriniz eğer çok yumuşak kıvamda değilse, benim gibi fazlaca kol kası yaparsınız çırparken :) o yüzden oda sıcaklığında ne kadar yumuşamışlarsa o kadar iyi ;)
Kremamızı tamamladık bile ve soğuması için kenara aldım :) kendimizle gurur duyabiliriz çünkü en büyük ve önemli kısım bitti. Tadına bir bakın isterseniz, inanılmaz lezzetli :)
Kedidillerini batıracağımız karışımımızı da şöyle hazırlıyoruz:
Çukur ve rahat kullanabileceğimiz bir tabağın içine 2 çorba kaşığı kahvemizi döktüm, üzerine 1 su bardağı sıcak su (kaynar değil, sıcak) ve kendi isteğimle (gerçek italyan lezzetinde de böyle) 4 çorba kaşığı kahve likörünü ekleyip karıştırdım.
Veeeee en zevkli kısmı geldi işte :)
Ben sunum açısından da biraz takık olduğum için, annemin kışlık sos yapıp gönderdiği minik kavanozlarımı değerlendirdim :)
1 tane kedilini 2ye kırdım, kahveli karışıma batırdım (güzelce ıslattım)kavanozun altına yanyana koydum, üzerine kremadan ekledim (bolbol :)) bu işlemi 4-5 kat tekrarladım. Kahve karışımına batırma işlemini çok abartmayalım, kedidillerimiz erimesin ve bir de kahve karışımı bittikçe tekrar yapabilirsiniz.
Siz daha geniş bir tabak ya da kapta servis edeceksiniz, kedidillerinizi kırmadan dilediğiniz kadarını ıslatıp sıralama işlemini yapabilirsiniz.
Biraz da süsledim kavanozlarımı, üzerine de kakao serptim. Sonra isterseniz hemen yiyin ama tavsiyem buzdolabında en az yarım saat bekletip o şekilde servis etmeniz.
Bir de unutmadan, 6 kavanoz çıktı bu tariften ama kedidilim yetseydi eğer 8 kavanoz da olurdu ;) krema arttı
Nasıl olmuş? :) Görüntüsü güzel evet ama tadı daha da güzel. Cidden bu kadarını ben de beklemiyordum :):) Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder